Over ons

Pionier in audiovisuele installaties

A&L Technics behoort tot de absolute pioniers wat betreft audiovisuele installaties en beeldprojecties in vergaderzalen.

Zo introduceerden we reeds in 1991 de eerste mobiele LCD-beamer op de Belgische markt. Deze pioniersrol hebben we nooit losgelaten.

We voorzien onze opdrachtgevers van de meest moderne en performante technologieën voor het perfecte beeld en het optimale geluid in hun vergaderzaal, auditorium, seminariecentrum …

Aansluitend op deze activiteit richten we ons ook op digital signage, van één beeldscherm tot een compleet netwerk met tientallen schermen voor narrowcasting.

1ste LCD beamer - Sharp XV-100ZM

Sharp XV-100ZM - Onze eerste LCD beamer in 1991

Meer dan dertig jaar ervaring in audiovisuele technieken

A&L Technics werd in 1990 opgericht door huidig zaakvoerder Peter Jans. Terwijl het bedrijf zich in de beginjaren richtte op de verkoop van geluidsinstallaties en beamers, focust A&L Technics zich nu op totaalprojecten.

Meer dan dertig jaar ervaring in audiovisuele technieken wordt aangewend voor het uitwerken van volledige beeld- en geluidsconcepten in vergaderzalen, auditoria, leslokalen, seminariecentra …

A&L Technics werkt daarbij uitsluitend met A-merken die garant staan voor een optimale kwaliteit en een lange levensduur. Elk project wordt uitgevoerd met installaties volgens de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen.

Experts voor elk vakgebied

Naast het team van technici die de installaties verzorgen en afwerken, beschikt A&L Technics over meerdere experts die zich elk bekwamen in een specifiek vakgebied.

Zo hebben we medewerkers in dienst die zich 100% specialiseren in de audiovisuele installaties voor vergaderzalen. Zij vormen ter plaatse het eerste aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Deze experts analyseren de mogelijkheden en beperkingen van de ruimte, waarna ze op maat een technisch concept uitwerken.

Ook voor digital signage hebben we eigen experts. Deze denken commercieel en inhoudelijk met je mee en werken een compleet voorstel uit waarbij de digitale beeldschermen een maximale meerwaarde garanderen.

All-in service met advies, ontwerp én installatie

De grote kracht van A&L Technics zit in de all-in service. Wij verkopen niet zomaar beeldschermen, beamers, touchscreens … die we vervolgens netjes verpakt per koerier opsturen.

Onze meerwaarde zit in het advies op maat tijdens een plaatsbezoek, het luisteren naar jouw wensen en verwachtingen en het analyseren van de infrastructurele mogelijkheden en beperkingen.

Dankzij onze kennis van de laatste technologische ontwikkelingen kunnen we je inspireren met de laatste nieuwe snufjes.

Al deze informatie vertalen we vervolgens naar een technisch voorstel dat we met eigen technici volledig gebruiksklaar realiseren.

Advies, ontwerp & installatie

Online kun je ons terugvinden op volgende websites: